petak, 6. novembar 2015.  14:03h
Pročitano 878 puta

Obeležen Dan biblioteke

Biblioteka “Milovan Glišić” je prigodno obeležila 6. novembar Dan biblioteke i 76 godina postojanja ove ustanove kulture. Tim povodom organizovan je prijem za kolege iz susednih opština, saradnike, bivše radnike i goste iz političkog, javnog i privrednog života Opštine Ljubovija.

Zahvalnice za doprinose na polju kulture dobili su Petar Trijić, glumac Amaterskog pozorišta “Aleksandar Joković”, Dom omladine iz Zvornika i KUD “Azbukovica” iz Ljubovije.

- Svake godine nastojimo da našim sugrađanima ponudimo nešto novo na polju kulture. Zato smo ove godine ponosni na pokretanje “Duhovnih svečanosti Azbukovice” nove manifestacije koja promoviše duhovne i kulturne vrednosti. Takođe, u ovoj godini smo ušli u sveobuhvatno istraživanje događaja u Azbukovici u vreme Velikog rata, 1914-1918. godine. Za nekoliko dana iz štampe će izaći knjiga Milana Mladenovića “Azbukovica u paklu rata 1914-1918. Godine” o civilnim žrtvama, a narednih godina u planu je štampanje još nekoliko knjiga sa naobjavljivanom, originalnom arhivskom građom - istakao je, pozdravljajući goste, Milojko Ivanović, direktor Biblioteke “Milovan Glišić”.

U kraćem prigodnom programu nastupila je ženska pevačka grupa “Pletisanke” iz KUD “Azbukovica”, pod rukovodstvom šefa muzičke sekcije Miloša Belića.

Autor:  Udruženje Azbukovčana Ljubovija
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00