ponedeljak, 9. novembar 2015.  19:32h
Pročitano 3388 puta

Mikro stanovi sve popularniji u Srbiji

Pošto je stanje na tržištu nekretnina u Srbiji prilično obamrlo, dovitljivi vlasnici su shvatili da trebaju da se prilagode potražnji i platežnoj sposobnosti građana. Mali stanovi su uvek bili traženija roba, i mnogo lakše se prodaju. Takozvani mikro stanovi od desetak kvadratnih metara imaju sve što je potrebno jednoj osobi.

Mali stanovi slični onim u svetskim metropolama pojavili su se i u Srbiji. Ako imate određeni stil života koji ne zahteva previše životnog prostora, možda je ovo pravi izbor za vas. Cena studija na Mehnetnu u Njujorku košta u proseku 2.800 dolara mesečno. Za mikro stan od 9 kvadratnih metara, izdavalac traži samo 1.100 dolara. Protivno svim estetskim verovatnoćama, stan ubrzo nalazi stanara.

Ovi mikro stanovi su visoko funkcionalni, i rade po sistemu ‘švajcarskog noža’. Mnogi delovi se izvlače i uvlače, štedeći prostor.

Zašto biste u Beogradu potrošili novac za učešće za stan ako za isti ili manji iznos možete da kupite jedan mikro stan i u njemu smestite sve što vam je potrebno za život. Iako nećete moći da se izležavate na sofi za tri osobe, nećete bacati novac na rentiranje. A svoje mesto pod suncem je ponekad neprocenjivo. Mikro stan je nekretnina manja od 20 kvadratnih metara, a verovali ili ne, sve svoje neophodnosti možete strpati i u onaj manji od 10 kvm. Cene takvih stanova, čak i u centru Beograda, mahom ne prelaze iznos od 10.000 evra.

Autor:  GdeInvestirati
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00