četvrtak, 3. decembar 2015.  22:38h
Pročitano 794 puta

Svetski dan osoba sa invaliditetom

Danas je Svetski dan osoba sa invaliditetom. Udruženje osoba sa invaliditetom «Jednaki» Ljubovija danas će skromno obeležiti ovaj dan, jer su sve aktivnosti usmerene na 25.januar 2016.godine, kada će u prisustvu predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i boračka pitanja i mnogih drugih značajnih ljudi biti prikazan kratak film o položaju osoba sa invaliditetom u opštini Ljubovija, predstavljen plan i program rada, kao i projekti u kojima bi Udruženje po prvi put trebalo da učestvuje.

logo udruženja JEDNAKI Ljubovija logo udruženja JEDNAKI Ljubovija Ljon

Ovim putem želimo da istaknemo da položaj osoba sa invaliditetom u Ljuboviji nije na zavidnom nivou, i da se na ovakav način nikako ne može pomoći osobama sa invaliditetom da se uključe u društveni život. Najčešći problemi su nedovoljna pismenost, ali i i neprijatnost da se priča o problemu koja osoba sa invaliditetom ima. Ne smemo zaboraviti da ni zapošljavanje nije na zavidnom nivou, a i nedovoljan broj rampi na javim i privatnim ustanovoma stvara velike probleme.

Svetski dan osoba sa invaliditetom nam upravo služi da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se suočavaju, a osim navedenih, tu je još i siromaštvo.

Nadamo se da će i država i opština u budućnosti obratiti više pažnje na osobe sa invaliditetom, jer samo na taj način možemo postići glavni cilj – njihovo uključivanje u sve aspekte društvenog života.

Autor:  LJON
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00